Toro Rosso geeft ‘Japanse les’

Het team van Toro Rosso is vastberaden om van de samenwerking met haar nieuwe motorpartner Honda een succes te maken. De Italiaanse renstal gaat daarvoor zelfs het personeel onderdompelen in de ‘Japanse cultuur’.

Het is een publiek geheim dat de samenwerking tussen McLaren en Honda niet van een leien dakje liep. Dat is zelfs een understatement want de Britse en Japanse cultuur botsten geregeld en dat is uiteraard niet ideaal wanneer je in de Formule 1 gezamenlijk de absolute top wenst te bereiken.

Bij Toro Rosso, dat in het Italiaanse Faenza gevestigd is, wil men de manier van denken en werken aanpassen aan de Japanse mentaliteit. Dit moet de prestaties en progressie die geboekt wordt ten goede komen.

“Om de Japanse cultuur beter te begrijpen zullen er seminaries en workshops georganiseerd worden en er is heel veel interesse van onze personeelsleden voor,” aldus Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, tegenover ‘Speed Week’. “We weten allemaal dat Japan haar eigen specifieke cultuur heeft en het is een opwindende uitdaging om die cultuur te verenigen met de onze.”

“Indien we er niet van overtuigd zouden zijn dat we daarin kunnen slagen dan zouden we ook niet verder zijn gegaan met dit project.”

Omdat McLaren pas erg laat besliste om de samenwerking met Honda stop te zetten wist ook Toro Rosso pas erg laat dat het in 2018 met Honda-motoren zou rijden. Toch zou dit volgens Tost geen grote gevolgen mogen hebben.

“Twee jaar geleden werd er pas in december besloten dat we plots terug met Ferrari-motoren gingen rijden. We slaagden er echter in om alles op tijd klaar te krijgen. Het feit dat we onze eigen transmissie gebruiken vereenvoudigt het omschakelingsproces,” besloot Tost.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA