Horner: “Verstappen moet leren van Ricciardo”

Teambaas Christian Horner maant Max Verstappen aan om te leren van teamgenoot Daniel Ricciardo, om zijn seizoen op het juiste spoor te krijgen.


Tijdens alle zes van de GP-weekends dit seizoen was Max Verstappen betrokken bij een incident of maakte hij een fout. Zijn laatste fout in Monaco zorgde ervoor dat hij een mogelijke overwinning voor zich voorbij zag gaan, aangezien zijn teamgenoot makkelijk won. Ricciardo staat dan ook derde in het kampioenschap met twee overwinningen en meer dan het dubbel aantal punten van Verstappen.

Na de derde vrije training, toen Verstappen crashte, was de frustratie van Helmut Marko, hoofd van het rijders-programma, duidelijk merkbaar en ook Horner maakte al duidelijk dat Verstappen moet gaan leren uit zijn fouten. Nu zegt de teambaas van Red Bull dat hij van zijn meer ervaren teamgenoot veel kan leren.

“Ik denk dat Max een goede mentor heeft in de andere wagen”, zegt Horner over Ricciardo. “Max heeft een overvloed aan talent en leerde ook belangrijke lessen, maar een aangepaste aanpak zou hem nog beter maken.”

Horner zal uiteraard ook met hem spreken na het weekend in Monaco. “Max zal heel wat verschillende meningen horen, maar de enige die er iets mee moet gaan doen is Max zelf. Afgelopen weekend was erg pijnlijk voor hem.”

“We hebben wekelijks een gesprek. Hij zal dan ook deze week naar de fabriek komen. Wat hem vooral frustreert is dat hij harder dan ooit werkt, fitter is dan ooit en het lijkt dan ook alsof hij op dit moment het iets te veel forceert. Uiteindelijk kom je in een spiraal terecht en probeer je nog harder, dus ik denk dat het dan de beste optie is om de reset knop in te drukken.”

Horner vindt verder dat het belangrijk is om de leeftijd van Verstappen in acht te nemen voordat er een uitspraak wordt gedaan over zijn recente fouten.

“Max kwam erg snel aan in de Formule 1 en was al snel in één van de wagens die vooraan meedoet. Hij heeft dan ook zijn leermomenten in de raceklasse met de meeste aandacht. De meeste jongens hadden die leermomenten in de lagere niveaus. Daarom krijgen die fouten ook niet zoveel aandacht. Maar ik ben er zeker van dat Max opnieuw de oude zal worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022