HRT hoopt zich deze keer wel te kwalificeren

Het Hispania Racing Team heeft er na de oefensessies alle vertrouwen in dat het zich deze keer wel kan kwalificeren.
Hispania Racing kende een pover begin van het nieuwe seizoen nadat het zich in Australië niet kon kwalificeren voor de race. Meteen al werd er gevreesd dat het team in een neerwaartse spiraal terecht zou komen. Geen race betekent immers geen kilometers en een race rijden is tegenwoordig cruciaal om de wagen te kunnen verbeteren. Tijdens het seizoen mag er immers niet meer getest worden.

Karthikeyan reed vandaag een tijd binnen de 107 procent van de besttijd, wat op zich het beste laat vermoeden voor de kwalificatie van morgen. Uiteraard zal het team tegen morgen nog wel een tandje moeten bijsteken.

“Ik heb er redelijk wat vertrouwen in maar een halve seconde kan voor heel wat verschil zorgen. Alles is mogelijk,” zei Karthikeyan na afloop van de oefensessies op vrijdag.

“We hebben vandaag ten minste al ronden gereden. Het was echter niet zoveel als we verwacht hadden, aangezien we diverse problemen ondervonden.”

Ook Karthikeyan erkent dat het noodzakelijk is om races te rijden om de nodige ervaring op te doen met de wagen.

“We moeten kunnen deelnemen aan de race om de nodige kilometers te rijden, alleen zo leren we de wagen beter kennen. Dit is echter een moeilijk circuit. We hebben heel wat downforce nodig, dit circuit en Barcelona zullen voor ons het moeilijkste zijn.”

Beterschap voor Hispania Racing? Voorlopig is het afwachten tot na de kwalificatie …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}