HRT mikt op een tiende plaats

Dat HRT zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt, mag blijken uit de verklaringen van teameigenaar José Carabante. Die stelt dat zijn team nog steeds de beste is van de drie nieuwkomers en dat een tiende plaats in het algemeen klassement het doel is.
Met die drie nieuwkomers duidt Carabante op Team Lotus, Marrussia-Virgin en Hispania Racing zelf. Vorig seizoen eindigde HRT op een elfde plaats achter Team Lotus en voor Virgin maar kon geen enkel WK punt scoren. Het kreeg de elfde plaats omwille van het feit dat het drie keer P14 als resultaat kon boeken en Virgin ‘slechts’ twee keer.

Dit jaar wil HRT dus nog beter doen en mikken ze op een tiende plaats in het klassement. Daarmee zal het team wel nog voorbij Virgin en Williams moeten geraken. Tenzij Williams zichzelf kan reanimeren en Lotus dan weer de laatste drempel wordt.

Toch heeft men bij HRT geen al te beste start van het seizoen gehad om deze ambities waar te maken. In de eerste race geraakten ze niet voorbij de 107% regel in de kwalificaties maar ook tijdens een race komen ze voorlopig nog niet in de buurt van Virgin, laat staan Lotus die op nog ongeveer een seconde van Virgin zitten.

Carabante zegt te willen laten zien dat het HRT project ambitieus en aantrekkelijk is. Over het ambitieus zijn is na vandaag geen twijfel meer mogelijk, of ze daarmee ook realistisch zijn geweest, dat zullen we op het einde van het seizoen weten.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print