HRT sluit protest niet uit

Colin Kolles, teambaas van HRT sluit niet uit dat er mogelijk een protest komt tegen de teams die morgen met een geblazen diffuser rondrijden.
Kolles zegt dat naar aanleiding van de discussie omtrent het verbieden van het gebruik van de geblazen diffuser wanneer de piloot het gaspedaal niet heeft ingeduwd. De teams stellen hun motor op zodanige wijze af dat er tijdens het aanremmen van een bocht, toch nog voldoende uitlaatgas door de diffuser geblazen wordt en er extra downforce gegenereerd wordt.

Er is daarop een discussie ontstaan tussen de verschillende teams en de FIA waardoor deze laatste voorlopig nog niet ingegrepen heeft en de beslissing om te verbieden heeft uitgesteld. Charlie Whiting, FIA technisch afgevaardigde heeft voor de oefensessies aan de teams laten weten dat een protest niet uitgesloten kan worden.

“Het is altijd een mogelijkheid en ik heb dat de teams duidelijk gemaakt”, zegt Whiting, “Ik zou willen denken dat het niet gebeurt, maar je weet nooit. Het is niet onmogelijk, iedereen kan protest indienen.”

Kolles denkt te weten dat sommige teams niet volgens de reglementen rijden. HRT, Virgin en Williams zouden volgens insiders de enigen zijn die niet met een dergelijke diffuser rondrijden. “Ik denk dat sommige teams illegaal rondrijden, zo simpel is het”, verklaarde Kolles tegen Reuters, “Misschien dienen we protest in na de race, dat weten we nog niet, we zullen zien.”

Bij Virgin zeggen ze dat het indienen van een protest van hun zijde ‘hoogst onwaarschijnlijk’ zou zijn.

a:1:{s:9:”file_name”;s:14:”d11esp1313.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print