Schumacher reed geen tijd door problemen met KERS

Dat Schumacher geen tijd neerzette in Q3, had niets met strategie te maken. Er was een probleem met KERS op zijn wagen waardoor het team besliste alle opties open te laten voor zondag.
image

Terwijl sommigen dachten dat het een pure strategische beslissing was, bleek het dus eerder om een geval van pech te gaan. Schumacher kwam in Q3 na zijn out-lap onmiddellijk terug de pits in. Gezien hij op harde banden onderweg was, dachten velen dat het team al een strategie voor zondag uitgewerkt hadden.

“We hadden een communicatieprobleem met KERS”, zei Brawn, “Met andere woorden, we konden er niet meer mee praten. Het systeem was opgeladen, maar tijdens de laatste sessie konden we er niet meer mee praten om het ‘wakker te maken’.”

Ook Schumacher vond het een spijtige zaak, zeker nu hij op weg was om zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen neer te zetten: “Jammer genoeg werkte in Q3 mijn KERS niet. Ik ben nog naar buiten gekomen op harde banden om te zien of de rest hetzelfde zou doen. Toen niemand dat bleek te doen, ben ik naar binnen gekomen zodat we nog alle mogelijke opties hebben op zondag.”

Daarmee bedoelt Schumacher dat het nog niet zeker is dat hij ook op harde banden zal starten. Gezien het feit dat hij geen tijd heeft neergezet, heet het team nog steeds de vrije keuze om te bepalen op welk type band het zal starten. Op de vraag welke strategie ze zouden kiezen, antwoordde Brawn: “Ik weet het nog niet.”, al vermoeden wij dat ook dit antwoord tot de strategie behoort.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print