HRT wil in Turkije sneller zijn dan Virgin

Hispania Racing Team heeft de jacht ingezet op Marussia Virgin.
Hispania Racing mocht omwille van de 107%-regel niet deelnemen aan de GP van Australië, de eerste race van het seizoen. Daarna ging het echter stukken beter, al is dat uiteraard relatief als je het slechtste team op de grid bent.

Voor Turkije heeft Hispania de lat echter hoog gelegd. Het wil immers de kloof met Marussia Virgin dichten en zelfs sneller zijn dan onze landgenoot Jerome D’Ambrosio en zijn Duitse teamgenoot Timo Glock. Hispania wil deze doelstelling bereiken dankzij de diverse updates die het meebrengt naar Turkije.

“Volgens mij moet de GP van Turkije voor Hispania Racing de volgende stap voorwaarts zijn,” aldus teambaas Colin Kolles. “Istanbul Park is een circuit dat bij onze wagen zou moeten passen. Dat gecombineerd met het feit dat we enkele nieuwe aerodynamische en mechanische updates meebrengen zou er voor moeten zorgen dat we onze dichtste rivalen verslaan, althans als onze data op het circuit bevestigd worden.”

Voorlopig is het nog afwachten of Hispania Raicng in zijn opzet slaagt maar bij Marussia Virgin zit Timo Glock al enkele weken te waarschuwen voor dergelijk scenario. Marussia Virgin zal dus dringend met heel wat updates moeten komen indien het niet het kneusje van de F1-grid wil worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print