“Hugh Jackman gaat Enzo Ferrari vertolken in nieuwe Ferrari-film”

De Australische acteur Hugh Jackman is favoriet om de rol te spelen in een film over het leven van Enzo Ferrari.


Michael Mann, die we onder andere kennen van ‘Heat’ en ‘Miami Vice’ heeft plannen om een film te maken over het leven van Enzo Ferrari. De film zal gebaseerd zijn op het boek “Enzo Ferrari: The man and the machine” van de hand van Brock Yates.

Het boek speelt zich af in de zomer van 1957 toen Enzo Ferrari zijn bedrijf bijna kopje onder zag gaan terwijl hij nog aan het rouwen was om de de dood van zijn zoon Dino, die op vierentwintigjarige leeftijd gestorven was aan een spierziekte.

Het feit dat de bolides van Ferrari betrokken raakten bij een verschrikkelijke crash in de Mille Miglia van 1957 maakte de dingen alleen nog maar erger.

“De echte kracht van dit stuk zit in het emotioneel geladen leven van deze mensen in complexe, extreme omstandigheden,” aldus Michael Mann tegenover ‘Deadline.com’.

“Bovendien is er de explosieve kracht en de dodelijke schoonheid van het racen. Het heeft een groot drama in de kern en dat is waarom Ferrari mij bijblijft.”

Mann had eerst Christian Bale in gedachten voor de rol van Ferrari maar hij weigerde om op korte tijd zoveel gewicht aan te komen om de ‘Commendatore’ te spelen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print