McLaren trekt naar de rechtbank in haar strijd om te overleven

McLaren zit in financieel zwaar weer door COVID-19 en daarom is het naar de rechtbank gestapt om een herfinanciering te vragen, de rechtszaak staat gepland op twee juli.


Na Williams ziet ook McLaren zich genoodzaakt om stappen te ondernemen om het bedrijf door de huidige crisis te loodsen.

Nadat ze eerder bot vingen bij de Britse regering om steun te verkrijgen kloppen ze nu aan bij de rechtbank om een herfinanciering van het bedrijf. Ze willen een hypotheek verkrijgen op het hoofdkwartier en de vloot om zo geld vrij te krijgen om de rekeningen te betalen.

In eerste instantie werd het plan geweigerd door de aandeelhouders en de investeerders waardoor McLaren genoodzaakt is om naar de rechtbank te trekken. Ze zijn onder andere op zoek naar een koper voor hun hoofdkwartier onder de voorwaarde dat ze het kunnen terughuren.

Uit gelekte documenten die ‘Motorsport.com’ kon inkijken blijkt hoe ernstig de situatie van de de legendarische renstal uit Woking wel is. Het kortgeding moet zo snel mogelijk gebeuren want op zeventien juli moet er geld zijn om een aantal dingen te betalen.

Tot zeventien juli heeft de McLaren Groep voldoende liquiditeiten om de rekeningen te betalen, aldus het document. Inmiddels heeft de rechter de noodzaak ingezien en heeft hij ingestemd met een rechtszaak op twee juli.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner