Iconische Ferrari uit 1962 geveild: op één na duurste auto ooit

RM Sotheby's
RM Sotheby's

Een Ferrari uit 1962 heeft bij een veiling van het veilinghuis Sotheby’s in New York het duizelingwekkende bedrag van 47,5 miljoen euro opgebracht.

De bloedmooie 330 LM/250 GTO, welke de enige van dit type is dat ooit werd ingezet als raceauto voor de Scuderia Ferrari, staat nu te boek als de duurste Ferrari ooit en de op één na duurste auto aller tijden die ooit geveild werd.

De vorige eigenaar was de voorzitter van de Ferrari Club van Amerika en hij had hem ongeveer veertig jaar in zijn bezit. 

Gord Duff, wereldwijd hoofd van veilingen bij RM Sotheby’s, zei: “Het feit dat we deze verkoop vieren tijdens Sotheby’s feestweek benadrukt de ongeëvenaarde status van deze Ferrari als een van ’s werelds meest begeerlijke objecten.”

“Nu behoort hij tot de duurste auto’s die op veilingen worden verkocht, een waar bewijs van zijn bijzondere plaats in de geschiedenis.”

De 250 GTO is een van de zeldzaamste en meest gezochte auto’s op de planeet. Volgens Forbes werden er van het bewuste type maar zesendertig exemplaren geproduceerd.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023