“Ik ben onder de indruk van de prestaties van Williams”

Jenson Button reed ooit zelf nog voor het F1-team van Williams. De Brit zegt danig onder de indruk te zijn van de prestaties van de renstal dit seizoen.
image
Het Williams F1 team kende vorig jaar eend dramatisch seizoen. De renstal behaalde slechts vijf wk-punten en eindigde het seizoen 2013 als negende bij de constructeurs. De renstal zat echt in crisis want er werd meteen ook druk gespeculeerd over de toekomst van Williams.

De resultaten van vorig seizoen staan in schril contrast met de resultaten van dit jaar. Momenteel staat Williams vierde in het constructeurskampioenschap en de renstal behaalde dit seizoen reeds 135 punten.

Ook Jenson Button, die in 2000 zijn F1-debuut bij Williams maakte, is onder de indruk van de immense ommekeer bij Williams. Van een team in crisis naar een team dat met Ferrari strijd voor de derde plaats in het constructeurskampioenschap, ook een zeer ervaren rijder als Jenson Button is dan serieus onder de indruk.

“Ik denk dat ze ongelooflijk veel tijd en energie in dit seizoen geïnvesteerd hebben. Ze hebben heel wat middelen geïnvesteerd in het aantrekken van de juiste mensen, zeker op aërodynamisch vlak,” zei Button tegenover Autosport. “Ze hebben fantastisch werk verricht en ik ben erg blij voor Frank en Claire dat ze competitief zijn.”

“Ze hebben dit seizoen al heel wat punten verloren door incidenten, of simpelweg omdat ze niet alles uit hun wagen haalden. Dat is goed voor ons, anders zouden ze mijlenver voor ons liggen.”

“Het is hun doel om op zo’n constant mogelijk basis te presteren en als team een goed resultaat neer te zetten tijdens een raceweekend. Ze beschikken over het pakket om snel te zijn, het hangt er alleen van af of ze het eruit krijgen,” besluit Button.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print