“Ik geloof niet in een F1-comeback van Fernando Alonso”

Voormalig Red Bull F1-piloot Mark Webber is er zo goed als zeker van dat Fernando Alonso niet terugkeert naar de F1 om met Renault in het middenveld mee te rijden.


Sinds het nieuws bekend raakte dat Daniel Ricciardo vanaf volgend jaar de kleuren van McLaren zal gaan verdedigen zijn er geruchten dat Fernando Alonso vanaf 2021 voor Renault zal uitkomen. Mark Webber gelooft niet dat het zo ver zal komen, dat vertelt hij in de podcast ‘F1Nation.’

De Australiër gelooft niet dat Alonso zin heeft om met Renault in het middenveld te gaan racen.

“Dat is de reden waarom hij vertrokken is uit de F1,” aldus Webber. “Hij was vastberaden: ‘Als ik niet kan strijden voor podiumplaatsen vind ik het niet meer leuk om in de F1 te zijn,’ dat waren zijn laatste woorden.”

De kans dat Renault volgend jaar zal meedoen om de podiumplaatsen acht Webber ook eerder klein. “Ik zie geen kansen op podiumplaatsen voor Renault,” gaat hij verder. “We weten dat hij een racer is en dat mist hij enorm.”

Al tijdens zijn tijd bij McLaren was Alonso op zoek naar andere uitdagingen, zo deed hij mee aan de Indy 500, de 24 uren van Le Mans en dit jaar nam hij nog deel aan de Dakar.

“We weten dat Fernando een buitengewoon talent is. Hij had een ongelooflijke carrière, maar hij is niet meer op zijn hoogtepunt. Het zal moeilijker voor hem zijn om te bereiken wat hij eerder deed”, besluit Webber.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner