“Meditatie kan voor Carlos Sainz een hulpmiddel zijn”

Volgens voormalig F1-piloot Rubens Barrichello wacht Carlos Sainz een moeilijk jaar. De Spanjaard weet immers al dat hij volgend jaar voor Ferrari zal rijden terwijl hij nu nog een volledig seizoen voor McLaren moet afwerken.


En dat is bijzonder moeilijk want met je gedachten zit je al bij volgend jaar terwijl je jezelf ook nog moet zien op te laden voor de taak die je dit jaar moet zien te volbrengen voor je huidige werkgever namelijk McLaren.

“Hij is mentaal en fysiek voorbereid maar hij zal zich echter in toom moeten kunnen houden,” aldus Barrichello tegenover ‘Motorsport.com’, die beseft dat Sainz zal staan te trappelen om voor Ferrari aan de slag te gaan.

“Hij gaat niet kunnen wachten om eraan te beginnen. Ik raad hem echter aan om iets te doen waarmee hij zijn gedachten onder controle kan houden.”

Barrichello deelt vervolgens ook een tip mee die naar eigen zeggen bij hem werkte.

“Meditatie was bij mij de sleutel tot succes, om alles onder controle te houden. Dat zou ik hem aanraden.”

“Wanneer je aan je toekomst denkt dan ben je ongeduldig. Maar je leeft in het heden en voor mij heeft meditatie daarvoor geholpen.”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto had eerder al te kennen gegeven dat 2021 een bijzonder uitdagend jaar voor Sainz zal worden. Volgens Binotto zal Sainz zich volgend jaar zo goed mogelijk moeten zien aan te passen en integreren in het team. Binotto liet echter ook verstaan dat hij Sainz zeker en vast titelkansen toeschrijft, al zal dat volgens hem dan eerder vanaf 2022 zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022