Lewis Hamilton haalt uit naar Spanje: “Wat jullie doen is walgelijk!”

F1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft op zijn sociale media uitgehaald naar Spanje omwille van de stierengevechten die er nog steeds plaatsvinden.


Lewis Hamilton gebruikt zijn sociale media graag als spreekbuis om thema’s die hem nauw aan het hart liggen te verkondigen. Zo riep hij in het verleden al meermaals op dat we onze levensstijl moeten veranderen zodat we de opwarming van de aarde kunnen terugdringen.

De voorbije dagen steunde de F1-kampioen openlijk de beweging Black Lives Matter en sprak hij ook onder andere zijn steun uit voor het neerhalen van een standbeeld van een slavenhandelaar. Daarnaast uitte Hamilton ook felle kritiek aan het adres van de Formule 1 dat een ‘witte’ sport zou zijn en uitte hij ook kritiek op zijn collega’s omdat ze niet reageerden op het politiegeweld en het racisme.

Ondertussen richt Hamilton zijn pijlen echter op Spanje waar de eeuwenoude traditie van stierengevechten nog steeds plaatsvindt. Hamilton deelde een foto van een dode stier en schreef: ”Spanje, het is echt walgelijk.”

Hamilton deed vervolgens een oproep aan het Spaans ministerie van onderwijs:

“Kinderen in Spanje leren vanaf 14-jarige leeftijd hoe ze stieren moeten martelen en doden,” aldus Hamilton op zijn Instagram-stories.

“We vragen het ministerie van onderwijs om de scholen voor stierengevechten onmiddellijk te sluiten. Jullie kunnen helpen door de petitie van PETA te tekenen.”

De foto die Hamilton deelde kwam uit onderstaande post van PETA:


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner