“Ik geloof niet in een radicaal nieuwe diffuser”

De Spaanse rijder Pedro de la Rosa verwacht niet dat er in 2010 nog eens wonderbaarlijke onderdelen zullen opduiken tijdens de openingsrace. In 2009 maakte vooral Brawn GP nog op die manier het verschil.
Je zal waarschijnlijk al gemerkt hebben dat de medewerkers van een renstal er alles aan proberen te doen om vooral hun diffuser uit de media te houden. Bij Brawn GP zorgde dit onderdeel in 2009 duidelijk voor een groot verschil, met als gevolg dat enkele teams al snel een klacht gingen indienen. Toen ze hun ongelijk haalden gingen ze snel een gelijkaardige dubbele diffuser ontwerpen.

Om een lang verhaal kort te maken is het zo dat volgens Pedro de la Rosa in 2010 geen gelijkaardige wonderen zullen opduiken. Iedereen gebruikt in zijn ogen nu toch reeds de dubbele diffuser al. Nu rest ons enkel nog de vraag of we Ross Brawn en Adrian Newey in dit verhaal wel mogen onderschatten want deze heren worden binnen de sport als een wonder op zich aanzien. Bij Mercedes zou men alvast van start gaan met een radicaal nieuwe diffuser die nooit eerder werd gezien. De la Rosa schijnt het, net als Alonso, niet te geloven.

“Om te beginnen is de sport momenteel onderricht aan een technisch reglement dat al tot op haar limiet werd toegepast. Er zal niet nog eens een speciale diffuser opduiken. Iedereen heeft in 2010 dezelfde diffuser en ze weten wat te verwachten op gebied van aerodynamica. Het seizoen op zich zal wel compleet anders worden dan voorheen. De teams die het hardst en het langst werkten zullen gewoon de grootste beloning krijgen”, aldus de Spaanse rijder.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}