“Ik geloof niet in een Red Bull-tijdperk”

Volgens Adrian Newey kan komend seizoen alles plots anders zijn.
Veel insiders en fans denken er echter anders over. Volgens veel mensen staan we aan het begin van een heus Red Bull-tijdperk waarbij de renstal zal domineren of toch op zijn minst constant zal meedoen voor de titel en overwinningen.

Red Bull maakte gebruik van het reglement van 2009 om zich naar voor te knokken op de F1-grid. In 2010 wist de renstal opnieuw het best om te gaan met het reglement en behaalde het zelfs beide wereldtitels. Voor velen betekent het dus het begin van een Red Bull-tijdperk aangezien Red Bull zijn beide rijders kan behouden, over mogelijk de beste ontwerper beschikt, alsook over de nodige financiële middelen heeft.

Volgens Adrian Newey zal het allemaal niet zo’n vaart lopen. De ontwerper heeft heel wat ervaring in de Formule 1 en beseft als geen ander dat het in de Formule 1 allemaal snel kan keren.

“Vorig jaar hadden we het geluk dat we mee konden strijden om de titel. Dit jaar is het ons gelukt om de titel te veroveren. Volgend jaar kan alles echter anders zijn,” zegt een relativerende Adrian Newey.

“Dat is nu eenmaal motorsport. Er zijn geen garanties op succes voor het komende jaar. We zeggen steeds dat teams zich kunnen opwerken naar de top maar ook even snel kunnen wegvallen.”

Adrian Newey zal ondertussen wel druk bezig zijn met de ontwikkeling van de nieuwe Red Bull-bolide. Newey zal ons ongetwijfeld ook nu opnieuw verrassen met een speciale ontwikkeling die ervoor moet zorgen dat Red Bull ook in 2011 voor de titel kan strijden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021