“Ik heb Alonso gewaarschuwd voor Ron Dennis”

Nadat Fernando Alonso in 2006 voor de tweede keer op rij wereldkampioen werd bij Renault trok hij naar McLaren, Flavio Briatore blikt terug op die periode in ‘Beyond The Grid.’


In 2005 wisten Renault en Fernando Alonso de hegemonie van Ferrari en Schumacher te doorbreken. Het jaar nadien deed hij dat kunstje nog eens over en toen vond hij dat het tijd was om elders frisse lucht te gaan opsnuiven.

Ron Dennis was er als de kippen bij om de regerende wereldkampioen vast te leggen en daarvoor moest hij aan de onderhandelingstafel schuiven met Flavio Briatore, die buiten teambaas van Renault ook nog manager van Alonso was.

Hoewel hij zijn poulain naar eigen zeggen had gewaarschuwd voor Ron Dennis ging de tweevoudig wereldkampioen in 2007 bij McLaren aan de slag en het zou een understatement zijn als we zouden stellen dat dat geen succes was.

“Hij ging naar McLaren en ik was daar niet tevreden mee. Dit was een ander geval dan de overstap van Schumacher naar Ferrari, dit was Alonso die naar McLaren ging en dat was nooit zijn droom geweest,” aldus Briatore.

“Ik wees hem op de nieuwe rijder, dat was Lewis Hamilton: ‘Hij is een beschermeling van Ron Dennis, hij zit in zijn zak, net zoals jij bij mij. Ik verzeker je dat er hommeles van komt en hij wordt beschermd door Ron Dennis.’”

Briatore geeft toe dat achteraf gezien iedereen – en in de eerste plaats Alonso – het uitmuntende talent van Hamilton heeft onderschat.

“Het punt is dat niemand, inclusief Ron Dennis, begreep hoe snel Lewis Hamilton was.”

“Want als Ron Dennis wist hoe snel Hamilton was, dan zou hij niet de hoeveelheid geld uitgegeven hebben die hij aan Fernando heeft betaald. Als ik weet dat ik in mijn team zo’n snelle rijder heb, waarom heb ik dan een andere nodig? En het was een groot gevecht.”

De relatie zakte tot een absoluut dieptepunt toen Fernando Alonso zijn teamgenoot ophield in de pitstraat tijdens de kwalificaties voor de GP van Hongarije. Alonso deed dat opzettelijk zodat Hamilton zijn tijd niet meer kon verbeteren en Briatore zag het van op een afstand allemaal gebeuren.

“Ron Dennis deed alles in zijn eentje, je hoeft hem niet te helpen. Ik moest alleen maar toekijken en hij deed alles.”

“Ik heb alleen gekeken, ik weet wat er gebeurd is. Na twee races zie je dat de banden van Hamilton steeds eerst gewisseld werden en Alonso als tweede, dat was genoeg, ik ken Fernando.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen