“Ik heb geen spijt van mijn overstap naar een ander team”

Charles Pic maakte de overstap van Marussia naar Caterham. Marussia lijkt net nu Caterham te hebben ingehaald, maar Pic heeft zelf geen spijt van zijn overstap.
image
Eind vorig seizoen besloot Charles Pic om de overstap van Marussia naar Caterham te maken. Het leek een perfect logische keuze, aangezien Caterham het betere team was. Er was echt sprake van een stap vooruit voor Charles Pic.

Nu het nieuwe seizoen twee races ver is lijkt het eerder een stap achteruit te zijn geweest. Marussia behaalde tijdens de eerste twee races telkens een dertiende plaats. Dat heeft het vooral te danken aan nieuwkomer Jules Bianchi, maar sowieso ziet het er momenteel naar uit dat Marussia het betere van beide teams is.

Charles Pic heeft echter geen spijt van zijn keuze, zo liet hij weten tegenover Autosport.

“Ik zie het zo niet. Ik kende een fantastisch jaar bij Marussia en ik ben nu erg tevreden dat ik dit jaar en de komende jaren bij Caterham rijdt. Het is helemaal niet frustrerend,” zei Charles Pic tegenover Autosport. “Op enkele vlakken moeten we ons nog verbeteren, dat is alles. Het is onze taak om problemen op te lossen en progressie te boeken.”

“We moeten enkele races wachten op updates, maar ik vertrouw op het team. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we een serieuze stap voorwaarts kunnen zetten.”

Charles Pic behaalde tijdens de eerste twee races een zestiende en veertiende plaats. Bij Caterham moeten ze nu proberen om beter te presteren dan de dertiende plaats van Jules Bianchi. Zo kunnen ze voor Marussia eindigen bij de constructeurs. Enkel zo kunnen ze aanspraak maken op de financieel zeer belangrijke tiende plaats bij de constructeurs.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022