“Ik heb in Monza meer Poolse dan Italiaanse vlaggen gezien”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Robert Kubica blikt tevreden terug op zijn raceweekend in Monza. De Pool mocht voor het tweede raceweekend op rij invallen voor de met het coronavirus besmette Kimi Raikkonen.

“Ik hoopte altijd om in Monza eens opnieuw te mogen rijden, gewoon omdat het zo bijzonder en emotioneel is,” aldus Kubica. “Het is één van de circuits waarop ik altijd een speciaal gevoel krijg wanneer ik er naartoe ga.”

Kubica heeft een band met Italië, meer zelfs, de Pool tekende jaren geleden bijna bij het Ferrari F1-team maar zijn dramatische crash met een rallywagen stak daar een stokje voor.

“Tien jaar geleden racete ik bijna voor een Italiaans merk, wat waarschijnlijk één van mijn dromen was. Ik heb nu voor een Italiaans merk geracet, ook al is het een ander, het blijft een mooi privilege.”

“We hebben zeker en vast niet bereikt waarop we als team gehoopt hadden. We hebben echter alles gegeven en ik hoop dat de fans ervan genoten hebben en dat ze het apprecieerden,” vertelt Kubica, die tot slot ook nog een mooi dankwoord had voor zijn fans.

“Ik wil ook de Poolse fans bedanken, er waren ongelooflijk veel vlaggen. Verrassend genoeg waren er meer Poolse dan Italiaanse vlaggen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023