Mercedes: “Hamilton kreeg een kans door trage pitstop Verstappen maar toen liep het ook bij ons mis”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De GP van Italië stond grotendeels in het teken van de crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, een crash die er vooral kwam door pitstops die niet verliepen zoals verwacht.

Tijdens de GP van Italië kwam Max Verstappen binnen voor zijn pitstop en die verliep niet vlot. Verstappen verloor heel wat seconden tijdens zijn pitstop en het was die slechte pitstop die Mercedes deed reageren door Hamilton ook vroeger dan verwacht te laten pitten.

Hamilton was nochtans op de hardere bandencompound aan de race begonnen, maar indien hij daarop was blijven rijden terwijl Verstappen gepit had zou hij te veel tijd verliezen.

“De degradatie van de medium bandencompound ging snel, Verstappen en beide McLarens begonnen tijd te verliezen,” aldus James Vowles in een video van Mercedes.

“Hamilton werd minder beïnvloed daardoor omdat hij op de harde bandencompound reed maar hij had gedurende twintig ronden serieus gepusht dus zijn banden waren niet echt meer nieuw.”

Na de pitstops van Hamilton en Ricciardo reageerde Mercedes door Hamilton vrije baan te proberen geven en te laten pitten maar dat liep dus mis.

“We hadden voorspeld dat Lewis met een voorsprong de baan op zou komen, het was een kans die zichzelf aanbood door Verstappen zijn trage pitstop. Jammer genoeg hadden we ook zelf een trage pitstop en belandden we naast hen op de baan in plaats van ervoor.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022