“Ik verloor een nier, het is een wonder dat ik F1-piloot ben”

Het is een wonder dat hij dit jaar op de startgrid in de Formule 1 staat. Jolyon Palmer heeft op zestienjarige leeftijd immers een nier verloren.

Jolyon Palmer, de zoon van voormalig F1-piloot Jonathan Palmer, maakte afgelopen zondag zijn F1-debuut bij Renault. Hij zei in een interview dat het een wonder is omdat hij een zwaar ongeluk heeft gehad toen hij zestien was.

“Ik was aan het racen met vrienden op een quad, we hadden de tijd van ons leven. Ik was aan het winnen en toen maakte ik een vreselijke fout. Ik keek over mijn schouder, verloor mijn evenwicht en kwam tegen een boom terecht.”

“Ik werd overgevlogen naar het ziekenhuis en lag in een coma voor drie dagen met een doorboorde long en schade aan mijn lever. Ook verloor ik veel bloed en zelfs een nier. Mijn ouders kregen te horen dat ze zich op het ergste moesten voorbereiden.”

“Toen ik wakker werd begreep ik gelukkig niet wat er aan de hand was. Wanneer ik er nu echter er aan terugdenk dan krijg ik kippenvel. Het eerste wat ik dacht toen ze me het hadden uitgelegd was: Verdomme, ik ga de race missen!”

“Mijn moeder zag het toen niet meer zitten voor mij om te racen, ze vond het veel te gevaarlijk. Gelukkig heb ik toen niet naar haar geluisterd, anders zat ik hier nu niet!”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021