Organisatoren: “We hebben er alle vertrouwen in dat de F1 in Monza blijft”

Ook de organisatoren in Monza hebben er alle vertrouwen in dat er een nieuwe overeenkomst zal bereikt worden zodat de Formule 1 in Monza blijft.

De voorbije dagen werd er druk gespeculeerd dat de GP van Italië vanaf 2017 op het circuit van Imola of Mugello zou plaatsvinden. Er werd in Italiaanse media immers bericht dat de onderhandelingen met de organisatoren in Monza waren afgesprongen.

Eind dit jaar loopt het contract af en al maandenlang wordt er onderhandeld over een nieuwe overeenkomst. Vooral het kostenplaatje voor de organisatie zou een struikelblok zijn. De organisatoren in Monza hebben het immers op financieel vlak niet al te breed.

Eerder liet Bernie Ecclestone al verstaan dat hij er vanuit gaat dat er een akkoord zal bereikt worden waardoor de GP van Italië ook de komende jaren in Monza zal plaatsvinden. Ook de organisatoren van de F1-race in Monza zijn alvast positief.

“Autodromo Nazionale Monza heeft geen officieel bericht gekregen waaruit blijkt dat de onderhandelingen voor het verlengen van het contract met de FOM mislukt zijn”, aldus een woordvoerder tegenover GPUpdate. “We kunnen niets meer dan herhalen dat we vertrouwen hebben in de President van de Automobile Club Italia Sticchi Damiani. Hij probeert alles om ervoor te zorgen dat Monza de locatie blijft voor de Italiaanse Grand Prix.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022