“Ik verwacht tijdens de kwalificatie een rij zoals in de supermarkt”

Morgen is het zover, dan wordt er voor de eerste keer een kwalificatie afgewerkt volgens het nieuwe ‘knockout-systeem’. Dat zal volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene voor een rij zorgen zoals in de supermarkt.

Volgens het nieuwe kwalificatieformat wordt er tijdens Q1, Q2 en Q3 telkens enkele minuten gereden waarna een knockout-systeem in werking treed. Daarbij wordt de traagste rijder van het moment om de negentig seconden uitgeschakeld.

Volgens Maurizio Arrivabene zal het nieuwe kwalificatieformat er voor zorgen dat er files ontstaan die nog het best te vergelijken zijn met de rij in een supermarkt.

“Er kan een rij veroorzaakt worden die te vergelijken is met de rij op zaterdag aan de kassa van een supermarkt,” aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene over wat hij verwacht bij de start van elk deel van de kwalificatie.

“Ik wil niet tegen veranderingen zijn, Ferrari wil dat ook niet zijn. Ik denk simpelweg dat men de teams wat meer tijd had moeten geven om ideeën te overwegen,” voegt Arrivabene er aan toe. “Het enige wat ik met enige zekerheid kan zeggen is dat we morgen waarschijnlijk tijdens het begin van de kwalificatie een rij zullen zien zoals op zaterdag aan de kassa bij de supermarkt. Iedereen zal buiten willen gaan. Vervolgens zullen we zien wat er gebeurt. Het is niet fair om dingen te bekritiseren alvorens we ze gezien hebben.”

De kwalificatie voor de GP van Australië staat zaterdagochtend gepland om 7 uur Belgische tijd. Mogelijk zorgt ook eventuele regen voor het nodige extra spektakel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer