Alonso: “Vrijdag verliep beter dan verwacht”

Ondanks de gelimiteerde tijd op vrijdag door een natte baan, zegt Fernando Alonso dat de eerste dag voor McLaren-Honda beter verliep dan verwacht.


De eerste twee vrije trainingen van het nieuwe seizoen werden verstoord door veranderende weersomstandigheden. Enkel tijdens de eerste vrije training was er even een moment waar de droogweerbanden gebruikt konden worden. Ondanks dat andere teams ervoor kozen om zo weinig mogelijk de baan op te komen, wisten Jenson Button en Fernando Alonso samen 29 ronden te rijden tijdens de natte tweede vrije training.

Hoewel ze er bij McLaren van overtuigd zijn dat het de rest van het weekend droog weer zal zijn, denkt Alonso dat McLaren het weekend goed is gestart.

“Morgen zal er veel veranderen, want we verwachten droog weer en minder wind. De omstandigheden zullen volledig anders zijn. Vandaag verliep alles goed, dus we kunnen van dit moment genieten. Morgen moeten we wel nog een aantal zaken testen, zoals de remmen onder droge omstandigheden en de rijhoogte, maar vandaag hadden we geen problemen waardoor we kunnen spreken van een goede start.”

Alonso verwacht wel dat hij verder weg zal zakken in de tijdenlijst onder droge omstandigheden. “Wanneer het morgen droog zal zijn, dan zullen we niet meer staan waar we nu staan. Maar tot dusver verliep alles beter dan verwacht.”

De Spanjaard moet wel toegeven dat hij zichzelf had voorbereid op een moeilijke start van het weekend, waardoor de positieve start nog beter meevalt. “Ik ben blij dat ik terug in de wagen zat op een ander circuit dan Barcelona. Je kan dagen testen in Barcelona met dezelfde afstelling, maar dan kom je in Melbourne en dan kan je wel eens verrast worden. Voor ons was deze verrassing vandaag zeker een positieve ervaring. Ik ben tevreden.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer