Rosberg na zijn crash: “Gelukkig bleef de baan nat”

Nico Rosberg is blij dat het circuit in Melbourne nat bleef, nadat de Duitser spinde tijdens de tweede vrije training. Hij heeft door de natte baan geen belangrijke tijd verloren op het circuit.


Rosberg verloor de controle over zijn wagen aan het begin van de tweede vrije training. Rosberg belandde met zijn neus tegen de muur. Mercedes had net een nieuwe neus op de bolide van Rosberg gemonteerd waarin de nieuwe S-duct is verwerkt. De Duitser deed nog een poging om de pitstraat te bereiken, maar Mercedes spoorde Rosberg aan om aan de kant van de baan te stoppen.

Door de natte baan werden de rijders gedwongen om te blijven rijden op de regenbanden, met name de intermediates. Rosberg liet tegenover de pers verstaan opgelucht te zijn dat de baan niet opdroogde: “Het is goed voor mij dat de baan niet meer opdroogde zodat ik geen achterstand opliep. Het is wel nadelig dat de wagen schade opliep, dat is zeker niet ideaal.”

De Duitser neemt alvast de schuld op zich: “Het was zeker niet overmoedig, want de omstandigheden waren in orde. Ik accelereerde te veel waardoor het verkeerd ging.

Wat zaterdag betreft, verwacht Rosberg een belangrijke dag. “Op zaterdag testen we voor het eerst de nieuwe kwalificatie. Het wordt morgen een belangrijke dag. We moeten nog ritme opdoen voor de wedstrijd. De eerste keer op de super-softs van Pirelli wordt opwindend door de hoeveelheid grip.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022