“Ik vrees voor de toekomst van de GP van India”

Heeft de GP van India nog een toekomst op de F1-kalender? Het is een vraag die steeds nadrukkelijker weerklinkt.
image
In 2011 vond de allereerste GP van India plaats! Met veel belangstelling en animo werd er naar de eerste editie uitgekeken maar het kan dus snel verkeren want de derde editie moet komend weekend nog verreden worden en men vreest al voor de toekomst van de race.

In 2014 zal er immers geen F1-race plaatsvinden in India. Zogezegd omdat de datum van de race verhuist van oktober naar maart en dan zou maart 2015 veel te vroeg komen na een GP van India die in het najaar van 2014. Dat is toch wat Bernie Ecclestone ons wil doen geloven, maar Vicky Chandhok, de president van de federatie van Indiase autosportclubs houdt er in een interview met The Guardian een andere mening op na.

Hij vreest immers voor de toekomst van de GP van India en roept dan ook iedereen op om komend weekend de race bij te wonen en er een geweldig evenement van te maken.

“Indien de GP van India niet in 2015 terugkeert op de F1-kalender dan vrees ik dat hij nooit zal terugkeren,” zei Vicky Chandhok tegenover The Guardian. “Ik roep dan ook iedereen op om nu zondag naar de race te komen en er een memorabel evenement van te maken zodat de Formule 1 beseft dat ze niet zonder India op de kalender kan.”

“Het zou bijzonder jammer zijn indien we de GP van India zouden verliezen. Het heeft immers meer dan tien jaar gekost om India op de F1-kalender te krijgen. De eerste gesprekken met Bernie Ecclestone dateren immers uit 1999,” besluit chandhok.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print