Wat heeft Sebastian Vettel nodig om zondag kampioen te worden?

Sebastian Vettel kan komende zondag zijn vierde wereldtitel op rij veroveren en veel heeft de Duitser daar niet voor over.
image
Sebastian Vettel kan zich komende zondag in het rijtje van de allergrootsten plaatsen, voor zover dat vandaag de dag al niet het geval is. De Duitser kan zondag immers de jongste viervoudige wereldkampioen worden die de Formule 1 ooit gekend heeft.

Theoretisch kon Vettel tijdens de vorige race al kampioen worden, maar toen was de kans erg klein. Met nog vier races te gaan en een voorsprong van negentig punten op Fernando Alonso is de kans nu echter wel bijzonder groot dat Vettel zondag zeker is van zijn vierde wereldtitel op rij.

Vettel heeft voldoende aan een vijfde plaats om zondag zeker te zijn van zijn nieuwe wereldtitel. Maar Vettel kan ook kampioen worden zonder een punt te behalen in India. Indien Vettel in India geen enkel punt behaalt moet Fernando Alonso immers minstens tweede worden om het titelfeestje van Vettel met nog minstens een race uit te stellen.

Wij en gans de F1-paddock gaan er echter van uit dat de champagne, en de Red Bull, al ijskoud zal staan tegen dat de GP van India begint. Want geef nu toe, er moet al erg veel mislopen opdat Vettel na afloop van de race niet met één of ander speciaal gedrukt t-shirt door de F1-paddock zal rondlopen waarop staat dat hij een viervoudig wereldkampioen is.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}