“Ik was op 18 jaar niet klaar voor de F1, waarom zou hij dat wel zijn?”

Nico Hulkenberg heeft zich kritisch uitgelaten over de beslissing van Sauber om Sirotkin klaar te stomen voor een racezitje in de Formule 1.
image
Sauber werd dankzij Russische investeerders bijgesprongen in de hoop zo haar financiële problemen te overwinnen. Sergey Sirotkin is de zoon van de algemeen directeur van het Russisch Nationaal Instituut voor Luchtvaarttechniek. Hetzelfde instituut dat Sauber nu dus samen met nog twee andere Russische partners zal ondersteunen.

Sirotkin klaarstomen voor een racezitje in de Formule 1 behoort tot de overeenkomst en dat zorgde reeds voor heel wat kritiek in de Formule 1. Ook Nico Hulkenberg, die momenteel zelf bij Sauber een racezitje heeft, laat zich nu erg kritisch uit over de plannen die zijn team met de jonge Rus heeft.

“Op die leeftijd was ik niet klaar voor de Formule 1,” aldus Hulkenberg. “Het is erg ambitieus, misschien zelfs risicovol, maar het is niet mijn beslissing.”

“Iedereen is overduidelijk anders. Sommigen kunnen meer druk weerstaan dan anderen.”

Sergey Sirotkin wordt deze week 18 jaar en begint vandaag aan zijn voorbereidingen voor een racezitje in de Formule 1. Vandaag en morgen zal hij immers aanwezig zijn in de fabriek van Sauber.

Volgens Nico Hulkenberg kan Sirotkin bovendien weinig doen om zich goed voor te bereiden op een F1-avontuur.

“Hij zal blijven racen in de Formule Renault 3.5. Daar bovenop kan hij enkel wat rijden in een simulator, maar dat is niet het echte leven. Bovendien heeft Sauber geen simulator, dus dat is al geen optie,” besluit Hulkenberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}