“Ik zie Aston Martin tijdens enkele races strijden voor de overwinning”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Otmar Szafnauer, de teambaas bij Aston Martin, is er van overtuigd dat zijn team in staat moet zijn om derde in het kampioenschap te finishen. Meer zelfs, hij verwacht dat Aston Martin tijdens enkele races voor de overwinning zal kunnen strijden.

Vorig jaar moest Racing Point in haar ‘roze’ Mercedes genoegen nemen met de vierde plaats in het kampioenschap. Onder haar nieuwe naam en als fabrieksteam van Aston Martin heeft het F1-team echter een duidelijk doel voor ogen wat betreft 2021.

“We willen het seizoen beginnen zoals we het vorige geëindigd zijn,” aldus Otmar Szafnauer tegenover het Duitse ‘Auto Motor und Sport’. “We hadden lange tijd de derde snelste wagen maar eindigden als vierde in het kampioenschap, achter McLaren.”

“We kenden wat pech. We moeten consistenter resultaten zien te behalen, als we daarin slagen dan kunnen we derde in het kampioenschap worden. Dat moet ons realistisch doel zijn.”

Cruciaal daarvoor is volgens Szafnauer dat Aston Martin meteen van bij het begin van het seizoen mee vooraan moet kunnen meestrijden. Met slechts drie testdagen wordt het dus cruciaal om alles betrouwbaar en snel te maken en optimaal te profiteren van opportuniteiten en steekjes die de anderen laten vallen.

“Ik denk dat we snel uit de startblokken moeten schieten en snel voor podiumplaatsen moeten strijden. Indien het wat in onze richting uitvalt, zoals in Bahrein of Turkije, dan zouden we in staat moeten zijn om onze wagen op de polepositie te plaatsen en kans maken om enkele races te winnen,” besluit de teambaas van Aston Martin.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022