“Ik zie Fernando Alonso terugkeren bij Renault”

Sky-analist Martin Brundle acht de kans bestaande dat Fernando Alonso in 2021 aan de slag gaat bij Renault in het geval dat Ricciardo naar McLaren verkast.


Op het circuit heeft COVID-19 de Formule 1 het zwijgen opgelegd maar de rijdersmarkt is rumoeriger dan ooit sinds het nieuws bekend raakte dat de wegen van Sebastian Vettel en Ferrari zullen scheiden aan het einde van 2020.

Carlos Sainz vervangt Sebastian Vettel bij Ferrari en Daniel Ricciardo gaat van Renault naar McLaren. In dat geval wordt de inzet van het zogenaamde ‘silly season’ het racezitje bij Renault naast Esteban Ocon.

Als we voormalig F1-rijder Martin Brundle, tegenwoordig analist bij ‘Sky,’ mogen geloven is niemand minder dan Fernando Alonso kandidaat om terug te keren bij Renault.

“Ik zie een scenario waarin Sainz overstapt naar Ferrari en Daniel Ricciardo naar McLaren. Dan is er een cockpit bij Renault vrij, mogelijk voor Alonso,” zei Brundle bij ‘Sky’ voorafgaand aan de officiële bevestiging dat Ricciardo naar McLaren gaat en Sainz naar Ferrari. “Ik zie geen nieuw team voor Sebastian Vettel, maar we zullen zien. We weten dat hij met andere teams praat.”

De ondertussen 38-jarige Alonso heeft verleden week nog laten verstaan dat hij een terugkeer naar de Formule 1 niet uitsluit.

“Ik heb altijd gezegd dat het in 2021 mogelijk was om met nieuwe regels terug te keren naar de Formule 1, omdat de auto’s misschien beter in balans zullen zijn. Ik wil mezelf heel graag opnieuw kunnen testen,” aldus de tweevoudige wereldkampioen tegenover ‘El Mundo.’

Natuurlijk is er met Sebastian Vettel nog een andere wereldkampioen zonder contract die misschien wel interesse heeft om bij Renault aan de slag te gaan. Martin Brundle acht die kans klein maar Renault blijft ook wel een fabrieksteam.

“Ik denk dat er een goede kans is dat Sebastian zich uit de Formule 1 zal terugtrekken. Of het voorgoed is of niet valt nog te bezien. We hebben dit al eerder gezien met andere rijders. De Renault-cockpit is een fabriekscockpit. Hij zou in de verleiding kunnen komen.”

Brundle twijfelt of Vettel nog wel trek heeft om aan de slag te gaan bij een team uit het middenveld. Hij twijfelt er niet aan dat hij nog steeds snel is maar hij benadrukt ook dat hij de laatste seizoenen te veel fouten gemaakt heeft.

“Ik denk dat Ferrari een frustrerende ervaring voor hem was. Net als Alonso stond hij dicht bij een aantal titels. Seb stond drie keer in de top drie van het kampioenschap, maar het was nooit genoeg. Ferrari stelt al haar vertrouwen voor de toekomst in de jonge Charles Leclerc en ze hebben wat veranderingen in het management doorgevoerd.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print