“Ik zou geen nee zeggen tegen Mick Schumacher in onze F1-bolide”

Bij het Haas F1 team willen ze maar al te graag Mick Schumacher volgend jaar in hun F1-bolide laten stappen, al lijkt die kans echter wel redelijk klein te zijn.


“Met onze blik op 2022 moeten we vaststellen dat die rijders volgend jaar al in onze wagen zullen zitten, volgend jaar wordt immers absoluut een overgangsjaar,” aldus Guenther Steiner tegenover ‘Sport1’.

Aangezien het Amerikaanse Haas F1 team een sterke verbondenheid met Ferrari heeft lijkt het voor de hand te liggen dat er op zijn minst één en mogelijk zelfs twee Ferrari-juniors volgend jaar in de Haas F1-bolides stappen.

“We werken zeer nauw met Ferrari samen. Als we rijders uit de Formule 2 halen dan zullen het waarschijnlijk Ferrari-rijders zijn,” aldus Steiner.

En daarmee komen uiteraard Robert Shwartzman, Callum Ilott en Mick Schumacher in beeld. Van die laatste wordt gezegd dat hij volgend jaar voor Alfa Romeo Racing zou gaan racen maar ook Guenther Steiner zou uiteraard geen ‘nee’ zeggen tegen een eventuele komst van Schumacher.

“Ik zou er zeker en vast geen ‘nee’ tegen zeggen,” antwoordde Steiner op de vraag of hij graag Schumacher in zijn team zou hebben. “De beslissing licht echter bij Ferrari, niet bij ons. We kunnen dan wel zeggen dat we de ene of de andere rijder willen maar we kennen de contractuele situatie van de Ferrari-juniors niet.”

“Maar wie wil er nu niet graag een Schumacher terug in de Formule 1 zien? Vooral met het vormpeil dat hij nu in de Formule 2 heeft.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print