Imagoschade voor de Formule E na controversieel slot tijdens race in Valencia?

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Formule E-directeur Frederic Bertrand heeft gereageerd op het controversieel einde van de eerste van twee Formule E-races in Valencia. Daarbij viel een groot deel van de rijders zonder energie en werden enkele rijders gediskwalificeerd voor het gebruiken van te veel energie.

Een natte baan, verschillende incidenten en safety car-fase, het zorgde voor een dramatisch en controversieel slot gisteren tijdens de Formule E-race in Valencia.

Na de laatste safety car-fase verloor Antonio Felix da Costa alsnog de overwinning omdat hij net als heel wat andere rijders zonder energie kwam te zitten. Formule E-directeur stelt zich vragen bij het feit waarom da Costa als raceleider niet extra vertraagde zodat er een ronde minder afgelegd moest worden.

De Formule E draait volgens Bertrand naast het puur racen ook rond onder andere de uitdaging van het energiemanagement. Tegelijkertijd vreest Bertrand ook dat het dramatisch en controversieel slot van de race imagoschade berokkent aan de raceklasse.

“Er zijn twee aspecten. Eerst en vooral is dit niet het beeld dat we normaal aan het einde van een race hebben. Dit zou evengoed met wagens en hun brandstof ofzo kunnen gebeuren,” aldus Bertrand volgens ‘Autosport’.

“Uiteindelijk geef je iedereen een bepaalde hoeveelheid ter beschikking en als je je daar niet aan houdt en je wil verder proberen gaan dan kom je in de problemen.”

“Dit is duidelijk niet hoe we het graag zien. Het is niet het einde van een race dat we ieder raceweekend zo willen zien. Dit één keer meemaken is voldoende en hopelijk heeft iedereen hieruit geleerd zodat het nooit meer opnieuw gebeurt.”

“Zijn we bang van de impact hiervan op de Formule E? Langs de ene kant wel. Je zal altijd een deel van de mensen hebben die zeggen dat dit een frustrerend einde van de race is.”

“Wat we hopen is dat dit voor iedereen een les is zodat we in de toekomst niet meer met dergelijke problemen geconfronteerd worden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022