Imola vanaf 2017 vervanger van Monza op F1-kalender?

De toekomst van Monza op de F1-kalender is hoogst onzeker, maar met Imola staat er reeds een kandidaat te springen om eventueel de plaats van Monza in te nemen.
image
Monza staat reeds enkele jaren ter discussie op de F1-kalender. Is het niet omwille van veiligheidsproblemen dan is het nu opnieuw omdat het contract met Monza afloopt.

Bernie Ecclestone had reeds laten weten dat Monza moet betalen of dat het anders van de F1-kalender dreigt te verdwijnen (Lees: Ecclestone heeft duidelijke boodschap voor Monza: “Betalen of je vliegt van de F1-kalender”). Maar het Circuit van Monza staat dan weer niet bekend voor haar financiële weelde en gezondheid, waardoor de race na 2016 dus van de kalender dreigt te verdwijnen.

Ferrari-baas Sergio Marchionne heeft echter reeds de nodige steun beloofd aan Monza, maar dan nog kan het zijn dat Monza van de kalender verdwijnt. En indien Monza daadwerkelijk van de kalender verdwijnt dreigt Italië haar F1-race te verliezen. Imola wil echter maar al te graag de plaats van Monza innemen.

Zou zouden vertegenwoordigers van de ‘Autodromo Enzo e Dino Ferrari’ volgens ‘motorsport.com’ in gesprek zijn met Bernie Ecclestone om opnieuw een plaatsje op de F1-kalender te krijgen.

In Monaco zouden er reeds gesprekken geweest zijn tussen de vertegenwoordigers van het circuit van Imola en Bernie Ecclestone. Bovendien is de burgemeester van Imola gisteren naar Londen gegaan om een gesprek te hebben met Bernie Ecclestone.

“We willen Ecclestone tonen dat Imola de Formule 1 opnieuw wil ontvangen en dat we onze bijdrage willen leveren om de Formule 1 in Italië te houden,” aldus Daniele Manca, de burgemeester van Imola. “We hebben onze plannen getoond waarmee we het circuit opnieuw willen opwaarderen, welke investeringen we reeds gedaan hebben en wat we de komende jaren aan infrastructuurwerken willen doen.”

Volgens Manca kan Imola Monza vervangen vanaf 2017 en staat Bernie Ecclestone open voor dat idee.

“Bernie heeft ons verteld dat hij Imola met de Formule 1 nooit heeft willen verlaten en herinnert zich dat Enzo Ferrari hem oorspronkelijk gevraagd heeft om een F1-race op het circuit te organiseren.”

“Er zijn enkele problemen die opgelost moeten worden en een belangrijke factor is uiteraard de economische situatie. Ecclestone heeft echter beloofd om te bekijken onder welke omstandigheden en binnen welk tijdsbestek het mogelijk is om terug te keren naar Imola. 2017 is ons doel,” aldus een enthousiaste burgemeester van Imola.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer