Waarom uit McLaren geen kritiek aan motorpartner Honda?

McLaren had ongetwijfeld meer verwacht van haar eerste jaar tijdens de vernieuwde samenwerking met motorpartner Honda. Felle kritiek bleef voorlopig echter uit en daar heeft het een goede reden voor.

McLaren kondigde meer dan een jaar geleden met veel trots aan dat het opnieuw zou gaan samenwerken met Honda als motorpartner. McLaren-Honda zou opnieuw op de grid verschijnen en terug een groot succesverhaal gaan schrijven. Van dat succesverhaal is voorlopig echter maar weinig te merken.

Sinds het begin van het seizoen is McLaren-Honda niet competitief genoeg en dat kondigde zich reeds aan tijdens de wintertests. McLaren-Honda stond meer stil langs de baan dan dat het aan het testen was. Het F1-seizoen 2015 is tot dusver geen succes met slechts vier wk-punten en meer uitvalbeurten dan dat er op één hand te tellen zijn. De focus verschuift zelfs steeds meer naar volgend seizoen want dat dit seizoen afgeschreven is, dat staat nu reeds vast, ook al beweerde men bij McLaren dat men tegen het einde van het seizoen om podiumplaatsen zou moeten strijden.

In tegenstelling tot Red Bull, dat geen raceweekend laat voorbijgaan zonder kritiek te geven op motorpartner Renault, blijft het op dat vlak ijzig stil bij McLaren. Geen felle kritiek van McLaren aan het adres van Honda. En daar is een goede reden voor. Bij McLaren beseffen ze maar al te goed dat ze er samen moeten zien uit te geraken en dat elkaar bekritiseren daar geen positieve bijdrage toe levert.

“We steunen onze motorpartner. We winnen en verliezen samen. Ik zal dan ook niet doen wat anderen doen, namelijk de relatie tussen de chassisleverancier en motorleverancier kapotmaken,” zei Jonathan Neale van McLaren tegenover Sky Sports. “We hebben werk te verrichten, ook al worden er momenteel veel vragen gesteld.”

McLaren-Honda heeft dan ook al heel wat progressie geboekt, ook al lijkt dat op het eerste zicht misschien niet het geval. Volgens Neale moet er echter ook nog heel wat gebeuren alvorens McLaren-Honda zich bevindt waar het wil staan.

“We zijn er in geslaagd om een deel van onze achterstand te verkleinen. We zijn echter nog niet tevreden over onze competitiviteit,” aldus Neale. “We moeten er samen verder aan werken, want alleen zal het niet beter gaan. Ons hoofddoel dit jaar is verder progressie boeken.”

“2,5 seconden hebben we reeds ingehaald, er resten ons nog twee seconden. Dat is erg veel maar de komende twee tot drie races zal er al heel wat gebeuren. We hebben simpelweg nog wat tijd nodig,” besluit Neale.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}