Imola wil een week na Monza een F1-race organiseren

Het circuit van Imola stelt zich opnieuw kandidaat voor het organiseren van een F1-race.


Imola probeert al langer om opnieuw een plaats op de F1-kalender te versieren. Toen eerder dit jaar de GP van China uitgesteld werd stelde Imola zich zelfs kandidaat om tijdens dat weekend een race te organiseren.

Die plannen vielen echter al snel in het water toen het coronavirus zich verder over de wereld verspreidde. Nu doet Imola echter opnieuw een gooi naar een plaats op de F1-kalender en stelt het voor om in de week na de GP van Italië in Monza een race te organiseren.

Imola wil er zo mee voor zorgen dat er voldoende races op een nieuwe F1-kalender 2020 staan. Voordeel zou volgens Uberto Selvatico Estense, de directeur van het circuit, zijn dat de teams zich niet al te veel moeten verplaatsen.

“Deze situatie biedt ons de mogelijkheid om ons kandidaat te stellen voor een grand prix dit seizoen,” aldus Selvatico Estense tegenover ‘Autosport’.

“Ze hebben voldoende races nodig om het contract met de FIA te respecteren alsook om van een wereldkampioenschap te kunnen spreken. Dus waarom geen F1-race op Imola?”

Imola wil ver gaan om de Formule 1 terug naar hun circuit te halen. Zo wil men het circuit gratis ter beschikking stellen en is men bereid om een race zonder publiek te organiseren.

“Uiteraard zal het afhangen van de regels die de Italiaanse regering oplegt en of ze het toestaan dat we zo’n race organiseren.”

“We bieden het circuit gratis aan en kunnen vervolgens kijken welke kosten wij zouden dragen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen