In beeld: Daniel Ricciardo krijgt reprimande voor ‘gevaarlijke manoeuvre’ in de pitlane

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens het begin van de laatste oefensessie vond er een opvallend incident met Daniel Ricciardo plaats. De stewards onderzochten het incident en besloten uiteindelijk om Daniel Ricciardo een reprimande te geven.

Het circuit van Silverstone was aan het begin van de oefensessie redelijk nat en daarom was het voor de rijders moeilijk om temperatuur in de banden te krijgen. Daniel Ricciardo kwam met zijn F1-bolide binnen en was aan het slingeren in de pitlane, iets dat uiteraard niet is toegestaan en hij moest zich melden bij de stewards.

Ricciardo had van het team over de boordradio te horen gekregen dat hij op weg naar de pits de bandentemperatuur hoog moest houden. Ricciardo besloot uiteindelijk om ook in de pitlane zelfs te weaven. Dit was echter gevaarlijk voor eventueel personeel van teams dat net naast de zogenaamde ‘fast lane’ aanwezig was in de pitlane.

Het slingeren van Ricciardo in de pitlane kon gevaarlijk zijn, iets dat ook Ricciardo zelf toegaf. volgens hem zag het er inderdaad niet goed uit en hij liet tegenover de stewards weten dat hij het nooit meer zou doen. De stewards besloten daarop om het bij een reprimande te houden voor Ricciardo.