GP van Groot-Brittannië: derde oefensessie: Mercedes bovenaan in de regen, Max Verstappen op P5

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië op een nat circuit van Silverstone de snelste tijd gereden. Lewis Hamilton reed de tweede tijd en daarmee bevonden beide Mercedes-rijders zich aan het einde van de sessie helemaal bovenaan. Max Verstappen reed de vijfde tijd.

Gisteren hadden de rijders nog het geluk dat er onder droge omstandigheden kon gereden worden maar voor vandaag en morgen werd er in Silverstone regen voorspeld. Bij aanvang van de derde oefensessie lag het circuit van Silverstone nat en moest er dus met intermediates op de baan gegaan worden.

Dat de omstandigheden op het circuit verraderlijk waren mocht ook Max Verstappen ondervinden. De drievoudig wereldkampioen verloor de controle over zijn Red Bull F1-bolide en maakte een spin van 360 graden.

Voor Pierre Gasly liep een schuiver erger af, de Fransman verloor in zijn Alpine F1-bolide de controle en kwam vast te zitten in een grindbak. We kregen dan ook even een rode vlag om de F1-bolide van Gasly weg te takelen.

Eenmaal de sessie hervat was gingen de rijders voluit want het was voor hen de laatste kans om zichzelf en de wagen zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie en de race waarin er eveneens verraderlijke omstandigheden voorspeld werden.

De baan bleef nat en uiteindelijk was het George Russell die in de Mercedes de snelste tijd reed, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Mercedes bovenaan dus terwijl Lando Norris die gisteren tijdens beide oefensessies de snelste was de top drie vervolledigde. Max Verstappen reed de vijfde tijd.