Sensationele overstap in de maak?: “Red Bull overweegt om Sergio Perez te vervangen door Daniel Ricciardo”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Krijgen we te midden het seizoen opnieuw een zoveelste sensationele rijderswissel bij het Red Bull F1 team? Volgens recente berichten zou Red Bull alvast overwegen om Sergio Perez ondanks een contractverlenging te vervangen door Daniel Ricciardo.

Sergio Perez kende een sterke seizoensstart met vier podiumplaatsen tijdens de eerste vijf races maar sinds de GP van China slaagde Perez er niet meer in om op het podium te finishen. Het contrast met teamgenoot Max Verstappen is groot want die behaalde drie poleposities en drie overwinningen tijdens de laatste zes races.

Perez lijkt net als vorig jaar in een serieuze vormdip te verkeren en veel insiders uit de Formule 1 fronsten de wenkbrauwen toen Red Bull onlangs een contractverlenging van twee jaar voor Sergio Perez aankondigde. Sindsdien lijkt Perez alleen nog maar minder goed te presteren en dat zet zijn racezitje ondanks de contractverlenging onder druk.

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ zou een terugkeer van Daniel Ricciardo naar Red Bull Racing ernstig in overweging genomen worden. Het contract van Perez zou erg strikte prestatieclausules bevatten waardoor dergelijke wissel mogelijk is. Red Bull-motorsportadviseur Dr. Helmut Marko zinspeelde op een bespreking van de situatie tegen de zomerpauze.

Daniel Ricciardo viel vorig jaar halverwege het seizoen in voor de ondermaats presterende Nyck de Vries en zag zijn contract verlengd worden voor een volledig seizoen dit jaar. De Australiër sprak zijn ambities uit om terug te keren naar Red Bull maar voorlopig is hij de enige rijder bij de twee F1-teams van Red Bull die nog geen contract heeft voor 2025.

Een verder ondermaats presterende Sergio Perez zou zichzelf uit de gratie kunnen rijden want dat zou dus wel eens kunnen betekenen dat Daniel Ricciardo in 2025 doorschuift van het RB team naar Red Bull Racing terwijl daar dan eventueel plaats is voor Liam Lawson.