“In de jaren tachtig zou Max Verstappen al drie of vier keer overleden zijn”

Volgens Bruno Giacomelli, voormalig F1-piloot bij McLaren, zou Max Verstappen het in de jaren tachtig niet overleefd hebben.


Voormalig F1-piloot Bruno Giacomelli meent dat Max Verstappen het met zijn manier van racen vroeger in de Formule 1 niet lang overleefd zou hebben. Giacomelli vindt het dan ook jammer dat F1-piloten vandaag de dag niet meer het gevoel van gevaar kennen zoals dat vroeger het geval was.

Dodelijke crashes, vroeger kwamen ze erg vaak voor maar gelukkig is het eerder een uitzondering dan de regel geworden. Vooral sinds de dodelijke crash van Ayrton Senna 26 jaar geleden is de veiligheid in de koningsklasse van de autosport er fors op vooruit gegaan.

Giacomelli vindt tegelijkertijd ook dat we rijders uit verschillende periodes in de Formule 1 niet moeten vergelijken.

“Als je naar de resultaten kijkt dan zie je dat Michael Schumacher zeven wereldtitels heeft en Juan Manuel Fangio behaalde er vijf maar hij behaalde ze met verschillende wagens op een moment dat er doden vielen. Begrijp je wat ik bedoel?” aldus Giacomelli tegenover de Mexicaanse versie van ‘Motorsport.com’.

Vervolgens maakt Giacomelli de vergelijking met Max Verstappen. De Nederlander veroverde met zijn agressieve rijstijl de harten van heel wat fans maar volgens de voormalig F1-piloot had Verstappen er in de jaren zeventig of tachtig al lang niet meer geweest.

“Het zou betekenen dat, als Verstappen met de wagens uit de jaren tachtig zou gereden hebben, net als waarmee ik toen reed, zou Verstappen al minstens drie of vier keer overleden zijn.”

De huidige generatie F1-piloten heeft volgens hem dan ook te weinig angst. Giacomelli voelde die angst naar eigen zeggen alleen wanneer hij een crash meemaakte.

“Tijdens ongelukken heb ik echt wel angst gevoeld,” blikt Giacomelli terug. “In die paar seconden dat een ongeluk duurt, dat je je bewust bent dat je een passagier in je wagen bent, dan heb ik echt wel angst gekend.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner