Max Verstappen over simracen: “In een echte F1-bolide ben ik sneller”

Het is dezer dagen nog altijd aangeraden om in ons kot te blijven en daar ontsnapt ook Max Verstappen niet aan. De Nederlander verblijft in Monaco maar echt erg vindt hij dat niet. “Ik ben het gewend om veel thuis te zitten,” laat hij bij ‘Servus TV’ optekenen.


Max Verstappen is een volbloed racer en nu hij veroordeeld is tot zijn appartement in Monaco vult hij zijn dagen vanzelfsprekend met zich klaar te stomen op het seizoensbegin van de F1, wanneer dat ook mag zijn.

Bij die voorbereiding mag ook gerust het simracen geteld worden, Verstappen is erg actief bij Team Redline op het platform iRacing , hij was er onder andere het ‘Real Racers Never Quit’-kampioenschap terug te vinden.

“Ik ben het gewend om veel thuis te zijn,” vertelt Verstappen tegenover ‘Servus TV.’ Dat is geen probleem maar ik zou wel graag weer racen. Maar thuis kan ik genoeg trainen op de simulator om klaar te zijn voor het seizoen.”

Dat trainen op de simulator is een ding maar kan je het virtuele wel vergelijken met het racen in een echte Formule 1-bolide?

“In een F1-auto ben ik nog altijd sneller. Het simracen doe ik nu al een tijdje en we kunnen niks anders doen, het is dus de enige optie voor mij. Je kan er wel op de limiet racen en dat doe ik natuurlijk graag maar ik hoop toch dat we snel weer van start kunnen gaan.”

In tegenstelling tot verschillende F1-collega’s neemt Verstappen echter niet deel aan de zogenaamde Virtual GP’s die plaatsvinden ter vervanging van de echte F1-races.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print