“In dezelfde F1-bolide is Max Verstappen beter dan Lewis Hamilton”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Eddie Jordan denkt dat de leeftijd parten begint te spelen bij Lewis Hamilton. Hij denkt dat zelfs als Hamilton en Verstappen het zouden opnemen tegen elkaar met hetzelfde materiaal, de Nederlander momenteel de bovenhand zou hebben. 

In het verleden hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton veel robbertjes uitgevochten op het circuit en dat was dikwijls voer voor discussie bij de fans. Vooral tijdens het seizoen 2021 was het bijna wekelijks hommeles tussen de twee kemphanen met de instant-legendarische seizoensfinale in Abu Dhabi als hoogtepunt. 

Sinds 2022, met het invoeren van de nieuwe technische reglementen en de terugkeer van het grondeffect, heeft Mercedes de bal misgeslagen en komen Hamilton en Verstappen elkaar niet meer zo dikwijls tegen op de baan. 

In de podcast ‘Formula for Success’ vroeg David Coulthard aan Eddie Jordan of hij vond dat Lewis Hamilton te oud geworden was om het op te nemen tegen Max Verstappen en daar antwoordde de voormalige teameigenaar bevestigend op.

“Ik denk dat het erop zit,” aldus Jordan. “Ik denk niet dat het gedaan is, volgens mij zal hij nog races winnen maar dan moeten er voor hem een aantal dingen op hun plaats vallen.”

“Volgens mij heeft Lewis de laatste races vooruitgang geboekt, hij is heel sterk en ik ben erg onder de indruk van wat hij doet.”

“Maar Max zit op dat punt, weet je, hij zit op dat ideale punt qua leeftijd, ervaring, vertrouwen, kennis, de mensen met wie hij samenwerkt bij het team, hij maakt deel uit van een veilige en stevige structuur. Ik denk dat in dezelfde auto, op dit eigenste moment met dezelfde leeftijd, is het Max die het haalt.” 

Hoewel Coulthard Hamilton omschrijft als een toonaangevende figuur in de Formule 1, sluit hij zich uiteindelijk toch aan bij de mening van Jordan.   

“Ik denk dat Lewis het nog steeds heeft en ik denk dat ze beide uitzonderlijk zijn,” aldus Coulthard. “Het zijn niet gewoon geweldige rijders, ze zijn uitzonderlijk.”

“Als ze voor hetzelfde team zouden rijden, wat nooit zal gebeuren, want volgens mij komt er dan een aanvaring. Het zou een soort Prost-Senna worden.”

“Kijk, ik moet zeggen dat Max, zoals je zegt, hij zit in die sweet spot, op 25-jarige leeftijd, om te hebben gedaan wat hij heeft gedaan in zijn tijd in de F1, moet hij in het voordeel zijn.”

“Wat er gebeurt in het leven, en zelfs als je heel succesvol bent, krijg je een hoop levenservaring mee, nietwaar? Als je jonger bent, weet je niet wat je niet weet, dus maak je je geen zorgen over wat je niet weet.”

“Naarmate je ouder wordt, doe je meer ervaring op en kun je betere beslissingen nemen, maar al die mooie bagage die Lewis met zich meedraagt, begint je gedachten te vullen.”

“Hij lijkt me dus een drukke jongen buiten het circuit met al zijn andere passies. En zoals we weten is Max buiten de baan erg gefocust op zijn simulator en zijn e-gamingteam.”

“Ik denk dat hij nog steeds helemaal opgaat in alles wat met autorijden te maken heeft.”