“In welke andere sport gaat het er zo aan toe als in de F1?”

Mark Webber heeft nogmaals kritiek geuit op de hoeveelheid paydrivers op de startgrid van de Formule 1.

Maandag zei Mark Webber nog dat er onder de F1-rijders minder kwaliteit zit dan vroeger. De Australiër heeft het dan niet over de rijders die vooraan meestrijden, maar eerder de rijders meer naar achter in het rijdersveld. Webber bekritiseerde dat de sponsorgelden steeds meer een rol spelen bij de beslissing welke rijder al dan niet voor een team mag rijden.

De Australiër kreeg veel bijval en ging tijdens een interview met Sky Sports zelfs nog een stapje verder.

“We weten dat we vooraan de grid over kwaliteit beschikken, maar het financiële aspect van de paydrivers speelt een te grote rol. Ze komen naar de Formule 1 en beslissen zelf naar welk team ze willen gaan, en ook of ze in de F1 willen blijven,” aldus Webber. “Neem Pastor Maldonado bijvoorbeeld. Hij zegt dat hij nog niet weet naar waar hij gaat.”

“In welke andere sport gaat het er zo aan toe? Indien je niet presteert, dan krijg je normaal de deur gewezen.”

Uiteraard beseft Mark Webber dat er ook vroeger al paydrivers in de Formule 1 waren, alleen maken ze nu een veel te groot deel van de Formule 1 uit.

“Er zijn altijd commercieel gedreven rijders op de F1-grid geweest, versta me niet verkeerd. In 2002, toen ik begon, of in 2010, of zelfs in de jaren negentig was er meer diepgang onder de rijders. Er waren meer kansen voor de rijders die zich hadden bewezen in de categorieën voor junioren. Ze verdienden hun zitje door hun resultaten en niet door wie hen achter de schermen (financieel) steunde,” besluit Webber.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}