Pirelli gaat maandelijks met de F1-piloten rond de tafel zitten

In de nasleep van de klapbanden tijdens het raceweekend in België is Pirelli van plan om maandelijks met de F1-piloten rond de tafel te zitten.

Pirelli, enkele teambazen en rijders, alsook Bernie Ecclestone hebben op vrijdag tijdens het raceweekend van de GP van Italië rond de tafel gezeten om enkele zaken uit te praten met betrekking tot de banden.

Daarnaast is er ook af gesproken dat er op regelmatige basis, normaal gesproken maandelijks, door Pirelli en de F1-piloten rond de tafel zal gezeten worden. Pirelli wil zo meer feedback krijgen van de rijders en de teams over de banden.

“We hebben nood aan meer communicatie dus zijn we overeengekomen om op een regelmatigere basis rond de tafel te zitten met de rijders, teams en de promotor zodat we kunnen bespreken welke richting we met de sport uit kunnen gaan,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “Het is belangrijk dat we allemaal in dezelfde richting werken en we allemaal de mogelijkheid krijgen om te doen wat van ons gevraagd wordt. We moeten hun standpunt bekijken en aan iedereen voorleggen.”

“Indien er een groot meningsverschil is dan moeten we iedereen opnieuw in dezelfde ruimte rond de tafel brengen en ‘Stop!’ zeggen. ‘De ene groep wil dit en de andere dat’, en we moeten een duidelijke indicatie krijgen van wat jullie nu willen.”

Pirelli liet ook weten dat iedere rijder aanwezig kan en mag zijn tijdens dergelijke meetings, maar dat er geen druk wordt uitgeoefend op de rijders om aanwezig te zijn. De reacties zouden alvast positief zijn.

“We zijn er zelf schuldig aan dat we te weinig communiceren met de rijders,” aldus Hembery. “Er is heel wat interesse vanwege de rijders om met ons samen te werken, daar bestaat geen twijfel over.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}