Räikkönen onder de indruk van motor-update Ferrari

Ferrari reed afgelopen weekend tijdens haar thuis GP, die van Italië, met een nieuwe versie van haar krachtbron. Kimi Räikkönen is ervan overtuigd dat Ferrari een stap vooruit heeft gezet met die updates op de motor.
image
Ferrari kwam naar haar thuisrace met een aantal updates op haar motor. Zo trachtte de Scuderia op het snelle circuit van Monza het gat te dichten met Mercedes. En daar zijn ze in geslaagd. Tijdens de kwalificatie op zaterdag reed Kimi Räikkönen naar de tweede plaats met een achterstand van 0.234 seconden op Lewis Hamilton. Sebastian Vettel eindigde als derde tijdens de kwalificatie. Ferrari is dit jaar nog nooit zo dicht bij de polepositie geweest op droge banen, wat de vooruitgang bij het Italiaanse team aantoont.

Bij de start kende Räikkönen echter problemen. De wagen ging in de anti-stall modus, met het gevolg dat de Fin bij de eerste bocht als laatste reed. Toch was de wereldkampioen van 2007 in staat om als vijfde over de streep te komen, na een aantal mooie inhaalmanoeuvres.

Ferrari heeft voor de GP van Italië drie tokens gebruikt. Dit om de strijd aan te kunnen gaan met Mercedes. Maar deze laatste kwam ook met een update op de motor. Mercedes heeft haar laatste zeven tokens gebruikt om hun motor aan te passen, met het oog op volgend seizoen.

Räikkönen laat weten dat zijn team geen speciale update aan de motor heeft gedaan, maar deze update heeft er wel voor gezorgd dat de Ferrari wagens op circuits waar de motor belangrijk is goed kunnen presteren. “We deden zoals we altijd doen. We proberen alles van de wagen te verbeteren. Dat gaat stap voor stap, maar dat brengt ons ook een stap in de goede richting. We zullen nooit een update aanbrengen op de wagen mochten we niet denken dat het ons gaat helpen. Het is niet een grote stap, maar we gaan de goede richting uit. Op circuits waar snelheid en vermogen een grote rol spelen, lijkt het ons in ieder geval te helpen.”

Kimi Räikkönen is nog steeds teleurgesteld over zijn weekend in Italië, maar is aan de andere kant ook tevreden over de prestaties van de wagen. “Het is jammer wat er in de race gebeurde. Maar we hadden het hele weekend lang een goede snelheid. Dan moeten we ook ergens blij zijn met wat we gedaan hebben, want we verwachtten een moeilijker weekend. Het gaat het hele jaar al goed, wat betreft het werken in de juiste richting. Deze verbetering brengt ons opnieuw wat dichter bij ons doel.”

Daarnaast laat Räikkönen ook weten blij te zijn dat hij in Monza in staat was om wagens in te halen. “Als we alles eens overlopen, dan is het duidelijk dat het moeilijk was voor ons om in te halen. In Italië konden we wel wagens inhalen, ook al was het niet makkelijk. Ik was verbaasd dat we vrij snel voorbij de Force India’s konden, ook al hebben ze een goede snelheid op de rechte stukken.”

“Het toont ons dus dat we goed bezig zijn”, vervolgt Räikkönen. “Mocht alles verlopen zijn zoals het moest, dan waren al deze inhaalmanoeuvres niet nodig. Maar we konden wel zien dat we vooruitgang hebben geboekt, doordat we niet achter wagens bleven hangen zoals we reeds eerder zagen dit jaar.”

Ferrari heeft nog vier tokens over om te gebruiken, net als Honda. Renault kan er nog twaalf gebruiken. De tokens van Mercedes zijn opgebruikt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}