Is de schuldige van de klapband van Sebastian Vettel gevonden?

Er is een foto opgedoken die mogelijke de schuldige van de klapband van Sebastian Vettel tijdens de GP van België aanduidt.

Sebastian Vettel kreeg vlak voor het einde van de GP van België een klapband. Er ontstond veel commotie in de F1-paddock omdat het de tweede klapband van het weekend was.

Pirelli zei aanvankelijk dat de bandenslijtage bij Sebastian Vettel de oorzaak was maar kwam daar na haar eigen onderzoek gedeeltelijk op terug. Tijdens het raceweekend in België werden er immers maar liefst 63(!) banden met sneden aangetroffen en dat was volgens Pirelli toe te schrijven aan de vele brokstukken en vuil vlak naast de baan. F1-circuits zullen in de toekomst nog nadrukkelijker geïnspecteerd en gereinigd worden, maar mogelijk is er toch een andere schuldige voor de klapbanden en sneden in de banden.

Er is immers een foto opgedoken van ‘Eau Rouge’ waarbij duidelijk een erg scherpe en inkeping in de kerbstones te zien is. Het zou de bewering van Sebastian Vettel ondersteunen dat hij nergens naast de baan heeft gereden tijdens de GP van België. Ook Romain Grosjean bevestigde dit eerder al. De Fransman reed rondenlang achter Vettel in de strijd om de derde plaats.

De scherpe inkeping in de kerbstone zou een mogelijke verklaring zijn voor de klapband van Vettel. De Duitser reed, net als heel wat andere rijders, vaak volledig met de wagen over de kerbstones op Eau Rouge.

Normaal gesproken mogen kerbstones niet voor beschadigingen zorgen, zelfs niet wanneer er tegen meer dan 300 km/u over gereden wordt. Wanneer er echter zo’n scherpe kant is aan een kerbstone en er wordt rondenlang overgereden dan kan een band inderdaad zwaar beschadigd worden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}