“Indy 500 is erg belangrijk voor samenwerking McLaren en Honda in de F1”

Fernando Alonso heeft met zijn beslissing om deel te nemen aan de Indy 500 al heel wat commotie veroorzaakt. Volgens de Spanjaard is zijn deelname aan de Indy 500 echter enorm belangrijk voor de samenwerking van McLaren en Honda in de Formule 1.

De samenwerking tussen McLaren en Honda staat al geruime tijd onder druk. De voorbereidende wintertests alsook de eerste race van het seizoen waren zo slecht dat de samenwerking op springen leek te staan en McLaren leek te zullen overstappen op Mercedes-motoren vanaf 2018.

McLaren ontkende ondertussen dat het volgend jaar met motoren van Mercedes zal rijden. Bovendien kondigden McLaren, Honda en Andretti aan dat Alonso aan de Indy 500 zal deelnemen en daarvoor de GP van Monaco mist.

Volgens Alonso is de samenwerking van McLaren met Honda in de Indycar enorm belangrijk voor de samenwerking in de Formule 1.

“Het is enorm belangrijk,” aldus Alonso. “We beleven overduidelijk een erg uitdagende tijd in de F1, wat leidt tot heel wat vragen over de samenwerking tussen McLaren en Honda. Het partnerschap zal echter steeds sterker worden en we hadden het gevoel dat dit een goede manier is om aan te tonen dat McLaren, Honda en Alonso één geheel vormen, toegewijd aan elkaar zijn en willen winnen. Het is geweldig dat Honda over zo’n competitief platform in de Indycar beschikt.”

Alonso meent dan ook dat McLaren en Honda via de deelname van de Spanjaard aan de Indy 500 aantonen dat ze één geheel vormen, dat ze op één lijn staan.

“Het helpt om te tonen dat we verenigd zijn. Uiteraard zijn we gefrustreerd door de problemen die we met Honda ervaren. Er bestaat geen snelle oplossing en we verwachten dan ook niet veel vooruitgang in Spanje of Monaco, of zelfs tot het midden van het seizoen. Het is dan ook belangrijk om te tonen dat we erg toegewijd tot elkaar zijn. We krijgen immers enorm veel vragen daarover,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022