Meer dan 2 miljoen mensen volgden live de Indycar-test van Alonso

Woensdag volgden maar liefst 2 miljoen mensen de Indycar-test van Fernando Alonso.

Woensdag vervolledigde Alonso succesvol zijn ‘Rookie Orientation Programma’ op de Indianapolis Motor Speedway. Enkel wanneer hij dat succesvol aflegde kreeg hij immers toestemming om deel te nemen aan de legendarische Indy 500.

Alonso legde onder grote mediabelangstelling het programma af, waarna hij ook nog eens in zijn bolide aan het testen ging. Niet alleen de media hadden veel aandacht voor Alonso, ook heel wat fans volgden live zijn Indycar-test. De test was immers live te volgen via de officiële Indycar-pagina’s op Youtube en Facebook.

Doorheen de dag waren er zo’n 950 000 à 1,2 miljoen fans aan het kijken. In totaal keken er naar verluidt zo’n 2 miljoen fans live naar de test van Alonso. Het cijfer is opvallend hoog, zeker gezien het feit dat alleen Alonso in zijn Indycar-bolide te zien was.

Er volgde veel lof aan het adres van Andretti Autosport, McLaren en de IndyCar voor het feit dat de test live te volgen was. Dat op zich staat in schril contrast met de Formule 1, waar zelfs de wintertests ter voorbereiding van een nieuw F1-seizoen niet live uitgezonden worden.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022