IndyCar-test voor Fernando Alonso

Tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Fernando Alonso zal op vijf september een IndyCar-bolide aan de tand mogen voelen op het Barber Motorsport Park, dat laat Honda-baas Art St. Cyr weten in een persmededeling.


Alonso zal verschillende tests doen met een auto van Andretti-Autosport op het permanente stratencircuit van Barber Motorsport Park.

“Fernando alonso is een van de beste rijders van zijn generatie en we hebben ervan genoten om met hem samen te werken tijdens zijn deelname aan de Indy 500 vorig jaar,” aldus St Cyr.

“Hij heeft getoond dat hij meteen competitief kan zijn en het zou geweldig zijn voor de IndyCar moest hij hier na zijn F1-carrière full time komen rijden. Fernando Alonso in je team hebben zou voor elk team of merk een duidelijk voordeel betekenen.”

Maar in de verklaring van St Cyr staat ook te lezen dat het nog niet zeker is dat Alonso met een Honda-motor aan de start van het IndyCar-seizoen zal staan in 2019.

“De overeenkomsten die wij hebben zijn gemaakt tussen Honda en een paar specifieke teams. Veel van die teams hebben al een overeenkomst met ons voor 2019 en we zitten nu al bijna aan onze maximum capaciteit om onze teams te voorzien van sterke, betrouwbare motoren.”

“Er zijn gesprekken gaande met verscheidene teams die al met Honda rijden en met potentiële teams,” besluit St Cyr.

De geruchten willen dat Alonso volgend jaar aan de slag zou gaan in de IndyCar met een samenwerking van Andretti, Honda en Harding racing. Het grote struikelblok in die samenwerking is het feit dat Harding Racing met Chevrolet-motoren racet.

Het is ook niet bekend of Harding Racing aanwezig zal zijn op de testdag met Alonso, al was het maar in een rol als observator.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022