“Standaard onderdelen noodzakelijk om vertrouwen tussen F1-teams te herstellen”

Volgens Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul moeten er dringend meer standaard onderdelen in de F1 ingevoerd worden. Naast het kostenaspect kan dit er vooral voor zorgen dat het vertrouwen onder de teams opnieuw wordt hersteld.


“Ik wil geen debat creëren maar ik denk dat we moeten nadenken hoe we de FIA kunnen helpen bij het afdwingen van de regels,” vertelde Abiteboul tegenover ‘Autosport’.

Abiteboul verwees naar de erg complexe regelgeving die er momenteel is op het vlak van de motoren. Niet alleen de vereisten waaraan moet voldaan worden, waardoor er heel wat gridstaffen plaatsvinden, maar ook wat betreft de controle van de power units door de FIA.

De voorbije weken was er veel te doen over de sprong vooruit die Ferrari heeft gemaakt, onder meer door een zogenaamd ’twin battery-concept’ dat Ferrari hanteert. Volgens de FIA is dat systeem perfect legaal maar bij Renault blijven ze duidelijk kritisch.

“De complexiteit van de motoren is zo groot dat ik persoonlijk echt niet de controle erover zou willen voeren. Ik denk dan ook dat er voor zo’n dingen een oplossing moet komen.”

“Ik geloof echt dat enkele standaardonderdelen niet alleen nuttig zijn maar ook absoluut noodzakelijk zijn om het vertrouwen onder de verschillende deelnemers te herstellen,” besloot Abiteboul.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen