“Ingrijpende wijziging Ferrari-motor in 2020”

Ferrari wil met haar nieuwe F1-bolide nog meer vermogen uit haar motor halen en tegelijkertijd ook meer downforce genereren.


“We hebben redelijk grote wijzigingen aan onze power unit gedaan, vooral wat de architectuur en de cilinder betreft,” aldus Binotto tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het is een ingrijpende wijziging die bewijst dat er op dit vlak nog veel winst te behalen is. De wijzigingen waarnaar we voor volgend jaar op zoek gaan zijn vooral in de motor zelf te vinden.”

Het voorbije seizoen was Ferrari, vooral tijdens de tweede seizoenshelft, zeer snel op de rechte stukken. Ferrari had dat vooral te danken aan haar krachtige motor en dat leidde dan weer tot speculaties over achterpoortjes en ‘vals spelen’.

Tegelijkertijd verloor Ferrari door haar concept met erg weinig downforce veel tijd in de bochten, vooral tegen lagere snelheden. In 2020 wil Ferrari dat verbeteren en wil het de hoeveelheid downforce van haar nieuwe wagen verbeteren.

“Onze wagen voor volgend jaar zal meer downforce moeten reageren,” aldus Binotto. “We verwachten niet dat we op de rechte stukken nog zoveel voorsprong zullen hebben maar je weet nooit wat de anderen doen.”

“We hebben in ieder geval geleerd dat we meer downforce nodig hebben. Zoals we aan het einde van het seizoen gezien hebben is er nog steeds een kloof die we moeten zien te dichten.”

“Met de nieuwe wagen willen we dan ook vooral meer downforce en meer drag,” besloot de Ferrari-teambaas.

Ferrari presenteert haar nieuwe wagen op 11 februari 2020.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021